neděle 19. února 2012

Smartphone na míru

Už i já jsem podlehl požadavkům moderní doby a pořídil si smartphone. A skutečně to je velmi zajímavá a mnohdy užitečná věcička. Je mi jasné, že zdaleka nevyužívám potenciálu tohoto multifunkčního přístroje. A také kolem sebe stále častěji vidím lidi, u kterých je evidentní, že o možnostech používání jimi vlastněného smartphonu nemají ani potuchy. Myslím proto, že by firmy typu Apple, Samsung, HTC, etc. mohly začít vyvíjet chytré mobilní telefony přímo na míru svým uživatelům, dle preferencí.

Pro krásné (a s inteligencí pokulhávající) dívky
Telefon ideální pro všechny ty holky, které prostě musí mít nejnovější iPhone i přes to, že se umělými nehty nedá ovládat. Smartphone typ blondie je sice dosti tlustý (asi 4 cm), zato však nabízí vše, co je potřeba pro život ve městě. Velmi bohatá hardwarová výbava podpořená sofistikovaným softwarem vám zajístí takové nezbytnosti jako je řasenka, rtěnka či jelení lůj, žehlička na vlasy či fén. Navíc možnost výměnných krytů různých barev a motivů, či dokonce a zakázku, by rozhodně přitáhla širokou klientelu.

Pro příznivce hlasité hudby (zejména teenagery)
Velmi kvalitní reproduktory a ekvalizér zajistí uživateli příjemný poslech z jeho kapsy. Nejvíce ovšem tento přístroj ocení spolucestující v hromadné dopravě. Díky solidní senzorové výbavě totiž telefon rozpozná, že se nachází v autobuse či šalině a skrytá aplikace ztlumí všechny zvuky na minimum. Tuto aplikaci nelze nijak obejít, a tak mají cestující v MHD klid při přepravě z bodu A do bodu B.

Kuřák
Model kuřák bych uvítal i já. Šlo by o telefon se samosvornou nádržkou z velmi pevné oceli, která by skrývala snadno obnovitelnou zásobu plynu do zapalovače. Speciální aplikace Kemo buď tak benevolentní a pusť mi bleska pak otevře uzávěr a elektrickou jiskrou vyrobí plamínek vhodný k připálení cigarety, či vyjádření emocí na koncertech. Samozřejmě bude telefon ze žáruvzdorných materiálů, aby nepřišel k úhoně.

Chytrý telefon pro blbé
Kdyby takový telefon na trhu byl, hned po něm šáhnu. Největší předností tohoto telefonu by byla jeho edukativnost. Člověk zmateně hledající na Google nejbližší kavárnu či bankomat by byl upozorněn na nejjednodušší cestu, která by mu byla tutorialově ukázána. Uživatel by pak zopakoval, co před chvíli viděl na svém displeji. Pokud by pak v budoucnosti znovu použil tento způso dosažení informace, byl by pozitivně odměněn. Asi nejzajímavější by však bylo psaní zpráv, tweetů, statusů, e-mailů a vůbec textů. Pokud by uživatel udělal chybu, dostal by malý elektrický šok. Následně by mu telefon nabídl několik možností opravy, z nichž jen jedna by byla správná. Pokud by uživatel nepoužil správnou možnost, čekala by ho další rána.

Samozřejmě bych přivítal řadu dalších aplikací, čí celých telefonů, které by tyto nepostradatelné pomocníky více přizpůsobily individuálním potřebám jednotlivých uživatelů. A to především hardwarově, protože současné markety nabízejí aplikace snad na všechno.

0 komentářů:

Okomentovat